Titizlikle hazırlanmış ve Gaziantep’in elit noktalarından birinde hizmet sunan  Tabby mağazası Genel Müdürü Halil Küsbeoğlu ile mağaza üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Özellikle Gaziantep’te hizmet sundukları her kategoride çıtayı bir adım öne taşıyacaklarını paylaşan Küsbeoğlu ile olan röportajımız sizlerle...

-Tabby olarak Gaziantep’te çok farklı bir konsept hayata geçirdiniz. Bununla ilgili biraz bilgi alabilir miyiz ?

Tabby içerisinde birçok bölümün olduğu bir mağaza. Kitap, Kırtasiye, Oyuncak, üst düzey ve prestij Hediyelik ve Parti süs eşyalarından spor malzemelerine kadar farklı kategorilerde hizmet vermekteyiz.

-Kırtasiye ve Kitap bölümünü Cafe hizmeti ile birlikte sunma fikri nasıl ortaya çıktı? Bu konsept  hakkında biraz bilgi verir misiniz?

İnsanlara geniş ürün yelpazesini rahatça alışveriş yapacakları geniş bir mağazada sunmak hedefi ile yola çıktık. İnsanlar daha önce tıpkı bir eczane mantığı gibi aradıkları şeyleri bu tarz yerlerden sadece sorarak yada hizmet veren yerin yönlendirmesi sonucu alabiliyorlardı. Tabby’de ise insanlar istedikleri gibi gezerek, görerek ve bakıp inceleyerek rahat bir şekilde alacakları ürüne kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Kitap bölümümüz üst katımızda bulunuyor ve yine Kitap bölümümüzle entegre olarak Cafe bölümümüz bulunuyor. Burada insanların alışveriş alışkanlıklarına farklılık katarak kitaplarını seçip rahatça inceleme fırsatı bulabiliyorlar. Özellikle ailelerin çocukları ile birlikte geldiklerinde daha rahat bir ortamda alışveriş yaparken ebeveynlerde nezih ve konforlu bir ortamda vakit geçirebiliyorlar.

“Bölge de ilk defa yeni ve farklı  bir konseptle hizmet sunuyoruz”

Bölgenin ilk ve en geniş kapsamlı oyuncak, kitap, cafe, hediyelik, party ve kitap kırtasiyesi olan Tabby olarak 9 Eylül’de resmi açılışımızı gerçekleştirdik. Henüz açılışımızın üzerinden fazla bir süre geçmemesine rağmen çok olumlu geri dönüşler almaktayız.Her zaman müşteri odaklı çalışmaya ve bu doğrultuda insanlara bu yeni konsepti daha iyi anlatmayı ve aldığımız iyi geri dönüşlerle kendimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz.

“Tabby  0’dan 77’ye herkese hizmet verecek”

Kentimizin elit noktalarından birisi olan Adnan İnanıcı Caddesinde hizmete açılan Tabby mağazası; 7’den 77’ye değil ,0’dan 77’ye hizmet veriyor. Müşterilerimize sunduğumuz hizmet kategorilerinin en iyisini yapma hedefinde ilerlerken bebek bakım odası hizmetimizle de özellikle çocuklu ziyaretçilerimizin için büyük bir avantaj sağlıyor. Sadece büyük AVM’lerde sunulan bu hizmeti bile sunmak ayrıcalıklarımızdan sadece bir tanesi. Ayrıca ürün yelpazesi olarak da yeni doğan bir bebekten, yetişkin bir bireye kadar uygun ürün bulunabilecek bir mağazayız.

“Gaziantep’in yeni kültürel etkinlik alanı olacağız”

Geleceğimiz olan çocuklarımızın okul ve eğlence hayatına hitap ettiğimiz kadar, Gaziantep’e gelen ünlü yazarlarında imza günlerinde uğrak noktası olmayı hedefliyoruz. İmza günlerinin gerçekleşeceği ve farklı etkinliklerin sunulabileceği ve bunu hem modern hem de profesyonel anlamda bir hizmet kalitesi ile alabilecekleri bir ortam hazırladık. Birçok ürün yelpazesine sahip mağazamızda dünyaca ünlü markaların lisanslı ürünleri ve yine bulmakta belki de zorluk çekilecek olan dünyanın en önemli klasikleri ve kitap serilerini sunuyoruz. Bunun yanında çocuklarımız için sunduğumuz ve raflarımızda yer alan stratejik ve geliştirici akıl oyunları sergiliyoruz. Müşterilerimizin ürün gamında aramış olduğu farklılığı kaliteli ürünlerle sunuyoruz ve seçme şansını müşterilere bırakıyoruz.

Gaziantep’teki sosyal etkinlikler için bilet satış noktasıyız.”

Gaziantep her açıdan gelişen, günden güne sosyal etkinliklerin çoğaldığı ve daha da ilgi gördüğü bir şehir. Yine önceliğimiz çocuklar olmak üzere bunun için Gaziantep’te yapılacak olan çocuk müzikalleri, tiyatrolar, gösteriler ve konserlerin bilet satış noktası olarak kentimize hizmet vermekteyiz.

-Ürün gamınızdan bahseder misiniz?

Yaklaşık 20.000’e yakın ürün çeşidimiz var. Sattığımız ürünleri çok iyi takip ederek, Dünya markası olan ürünlerimizde kampanyaların dönemlerini de takip ediyoruz. Bu şekilde ürün gamımızı güncel tutuyoruz. Buna artı olarak mekanımızın modern, ferah, konforlu ve hijyenik özelliklerinden hiçbir zaman ödün vermiyoruz. Fiyatlarımızı belirlerken kaliteli ürünleri en uygun şekilde sunuyoruz.  Önemli olan müşterilerimizin alışverişlerini yaparken ürünleri birebir kıyaslandığında aynı ürünü bir çok ekstra donatılara sahip mağazamızda eşdeğer ve hatta daha uygun fiyatlara alabilmesidir. Kurumsal yapıya özen göstermek prensibi ile çalıştığımız için müşterilerimizin ürün alırken bir mağazada yapacağı pazarlık farkını iyi, uygun fiyatla ve hizmet kalitemizle kapatıyoruz. Biz bunun adına güvenli alışveriş diyoruz. Bir ürünün farklı müşterilere farklı fiyatlardan satmak yerine yıl boyu fiyatlarını aynı seviyede alacağı bir hizmet gayesindeyiz ve sattığımız tüm ürünlerimizin de arkasında duruyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için her zaman ön plandadır. Bunun için müşterilerimiz ile iletişimimiz ve hizmetlerimiz satış sonrası da devam etmektedir.

-Kaç personel ile hizmet veriyorsunuz?

Şu an mağazamız 8 personel ile hizmet vermektedir. Her biri konusunda uzman kişilerle çalışmaktayız.

Tabi ki istihdam kazandırmak amacı ile çalışma hayatına yeni başlayan personellerimiz de mevcut ve onlarında kendi birimlerinde gelişmeleri için firma olarak her zaman desteklerimiz sürmektedir. Örneğin kitap reyonumuzda Edebiyat öğretmenliği mezunu bir arkadaşımız bulunuyor ve bu mağazamıza gelen ailelerin aradıkları ya da istedikleri ürünlerin doğru yönlendirilmesi için çok önemli bir detay.

-Tabby olarak internet ortamında ya da e-ticaret olarak müşterilerinizin ulaşabileceği bir mecra var mı?

İnternet satışlarımız şu an n11.com sitesinde bir mağazamız aracılığı ile tüm Türkiye’ye yapıyoruz.  Ayrıca yazılımcılarımızın geliştirdiği bize özel İOS ve Android tabanlı uygulamamız bulunuyor. Bu yazılım ile müşterilerimiz alışverişlerinden Tabby Puan kazanıyorlar. Bunun için sadece akıllı telefonlarındaki kendilerine özel oluşturulmuş ve sürekli yinelenen barkodları kasamızda okutmaları gerekiyor. Ayrıca müşterilerimiz uygulamamızın çek-gönder uygulaması ile 24 saat içinde geri dönüş sağlayabileceğimiz ürün bilgisini alabiliyorlar. Yine sosyal medya hesaplarımızdan Facebook,twitter ve instagram da kampanya ve etkinliklerime de takipçilerimizle paylaşıyoruz.

“Hedefimiz her zaman “en iyi” olmak”

Halil Küsbeoğlu, “Gaziantep’e güzel hizmetler vermeyi planlıyoruz. Kalitemizden ödün vermeden bu şehir için çalışmaya ve her zaman daha iyisini nasıl yaparız bakış açısıyla yolumuza devam edeceğiz. Artık insanların alışveriş alışkanlıkları ve ticaret şekil değiştiriyor, telefonların hayatımızdaki yerinden dolayı insanlar her ürünün özelliklerine ve bilgisine anında ulaşabiliyor. Biz bu alternatifi fiziki bir mekana dönüştürdük. Gaziantep’te kendi sektörümüzde en iyi, öncü ve büyük bir firma olma gayesiyle ilerlemeye her zaman devam edeceğiz.