Tecrübelerin genç girişimcilere sunduğu fırsatı en iyi şekilde değerlendirenlerden birisi olan, başarı hikayesine yeni girişimlerle devam eden ve 1984 yılından bu yana sektördeki ailenin başarısı ile yeni girişimlere imza atarak GANTE markasını Gazianteplilerle buluşturan Selim Haksal ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Ser-pa ve Serpa Konsept olarak kendinizden bahseder misiniz?

 

Gaziantep doğumluyum. Kardeşlerim ve ben bu necip memleketin kültürü, ahlakı ve gelenekleri ile yetiştik.  Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra sadece Türkiye’de değil, İngiltere ve Avrupa’da da sektörün yeniliklerini incelemek misyonuyla çeşitli geziler yaptım. Ardından babamız Mehmet Akif Haksal’ın 1984 yılında kurmuş olduğu aile şirketimiz SER-PA Seramik’te çalışmaya başladım. Ben ve kardeşlerim, babamızın bizlere aşıladığı ticari ahlak ve disiplini çocukluk yıllarımızdan itibaren özümsemeye çalıştık. Bununla birlikte işlerimizin yükümlülükleri ve operasyonel faaliyetlerinden hiçbir dönemde kopmadık. Bu sayede işlerin içinde, mutfağında yetiştim diyebilirim. Eğitim hayatımın ardından babamızın bizlere devrettiği tüm manevi ve ticari mirası, ciddi bir sorumlulukla ele alarak iş hayatına başladım.

 

Bizler, aile işletmelerimizde sadece ülkemizin değerlerini değil, dünyanın en önemli sektör temsilcilerinin üretimlerini de müşterilerimize, paydaşlarımıza sunmayı amaç edindik. Bu vizyonla abim Hakan Haksal, ithal ürünlerin yer aldığı mağazamız olan Serpa Konsept’in sorumluluğunu üstlenirken şahsen ben de yerli markalara yer veren mağazamızda hizmet sorumluluğunu üstlendim.

Zengin ürün portföyümüzle her boyutta lüks konut, otel, ticari yapı, hastane ya da mega projele inşaatlarına ürün temin etmekteyiz.

 

- Sektör içerisinden gelen bir aile yapınız var, Gante ile yollarınız nasıl kesişti?

 

Gante Mutfak & Kapı ile yollarımızın kesişmesi açıkçası sektörden gelen taleplerle gerçekleşti. Her yıl fuarlar ve yurtdışı seyahatlerimizde işimizi tam teşekküllü sunabilmek için portföyümüze hep yeni markalar ve ürünler ekledik. İnce inşaat malzemesi hizmet paketimizi tamamlamak için ahşap işlerini geniş kapsamlı ele alarak hakkıyla yapan, doğru ürün ve hizmet verebilen, son yıllarda ise hızlı yükselişi olan Gante markasına kendimizi en yakın marka olarak gördük. İthal mutfak ürünlerinde geçmişten gelen mağazacılık deneyimimiz ve ahşap işlerindeki hâkim tecrübemizden dolayı Gante markasının bayiliğini şirketimiz bünyesine kattık.

 

- Gante Gaziantep ne zamandır faaliyette?

 

Gante ile 2019 yılında alt yapıları görüşmelerine başlandı ve 2020 yılının sonunda İbrahimli de yeni şube açarak hizmet vermeye başladık.

 

-Türkiye geneli veya Yurtdışı bayilikleri var mı?

 

Gante markası köklü bir üretici ve firmanın genç girişimci ortaklarının kurduğu bir firmadır. Gante, sadece bizim de hizmet vermekte olduğumuz Türkiye pazarında değil ayrıca Amerika, Fransa, Dubai, Macaristan, Nijerya ve Azerbaycan’da bayii ve hizmet ağı olan uluslararası bir markadır. Bir Türk markasının uluslararası bilinirliği ve tercih edilirliği bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.

 

-Gante Gaziantep ürün portföyünüzden bahseder misiniz?

 

Gante Mutfak & Kapı olarak tanınırlığı oldukça yüksek olan bir markayız. Ancak ürün gamımızın kapı ve mutfaktan ibaret olmadığını ve bir yapının A’dan Z’ye her türlü ahşap ihtiyaçlarını karşıladığımızı altını çizerek belirtmek isterim. Müşterilerimizin çocuk odasından giyinme odasına, merdiven basamaklarından banyo mobilyalarına kadar onlarca ihtiyacını karşılıyoruz.

 

-Gaziantep’te konsept çalışmalarınız oldu mu?

 

Tabii ki. Çalışmalarımızı Gante’nin lansmanı yapılmış modelleri ile kısıtlı tutmuyoruz. Gante’nin üretim altyapısı ve vizyonu bizlere alışılmışın dışında bir hizmet alanı sağlıyor. Gante olarak bizler, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hem bünyemizdeki mimarlarımızla hem de müşterilerimiz diledikleri ölçüde onların mimarları ile de çalışmaktayız. Esas olan müşterilerimizin mutluluklarını kalite ile inşa etmek olduğundan, tüm gayretimizi ortaya koymaktan imtina etmiyoruz.

 

Onların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, lüks konut ve diğer yapılara, “Kaliteli ve Hızlı Çözümler” üretmeyi ticari gücümüz olarak görmekteyiz. Çünkü müşterilerimizin zamanının ve kaliteli ürün ihtiyaçlarının “Esas Değer” olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda tecrübenin ve titizliğin önemi yadsınamaz. Bu çabamızı olumlu sonuçlarını müşterilerimizden gelen geri bildirimlerle görmekteyiz.

 

En önemli pazarlama faaliyetini memnun ve mutlu müşterilerimiz gerçekleştiriyor diyebiliriz.

 

-Serpa olarak proje bazlı ne şekilde hizmet veriyorsunuz?

 

Aslında bu sorunun cevabı çok önemli. Çünkü her şey bu çerçevede başlıyor.

 

İlgili proje henüz kaba inşaattayken alt yapısından başlayarak tamamen müşterilerimizin seçimlerine hitap eden ürünlerimizle seramik, vitrifiye , batarya , tezgâh , duşakabin ve ahşap işleriyle bütüncül şekilde hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz yapının tüm bölümleri için ürün tercihlerini mimarlarımızın destekleriyle tamamlıyorlar. Yaşam alanlarında yapılan ürün tercihlerinin öneminin bilincindeyiz. 38 yıldır, binlerce insanın yüzbinlerce çeşit ihtiyacını ve tarzını tecrübe ettik. Uzman ekibimizle binlerce projede çözüm ürettik. Bizce bu taklit edilemez bir değerdir.

 

-Sektörünüzü genç bir girişimci olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Pandemi ile enerji ve döviz fiyatlarının artışı tüm sektörlerde olduğu gibi ahşap sektörünü de etkiledi ama biz Gante olarak, hammadde stoklarımız güçlü olduğu için iş teslimlerini gününde yapabildik.

 

Her krizin beraberinde fırsatları getirdiği durumu çokça dillendirilir, ancak genç bir girişimci olarak ifade etmeliyim: fırsat sadece kar elde etmek değildir. Krizlerden çıkan fırsat, benzersiz hikayelerin bir parçası olabilmek ve benzersiz değer yaratabilmektir.

 

Size eşlik eden herkes sizinle aynı hikâyede yer almayı hevesle isterlerse ve irade koyarlarsa, başarı kaçınılmaz olur. Bu bağlamda, genç arkadaşlarıma kendi hikayelerini gerçekleştirmekte başarılar diliyorum ve -naçizane- irade ve çaba göstermekte vazgeçmemelerini söylemek istiyorum. Değer yaratmak azmiyle hep birlikte, her sektörde genç girişimcilerle birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum.