2014 yılında 35 Kurucu üye ile kurulan Gaziantep Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Başkanı Zeki Kumru ile spordan dernek faaliyetlerine kadar detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Kumru,gerçek taraftar olabilmenin takımın iyi ve kötü zamanlarında her zaman yanında olunmasından geçtiğini vurgulayarak “Taraftarlık fedakarlık gerektirir” diye konuştu.

Zeki Kumru kimdir? Biraz

kendinizden bahsedebilir misiniz?

1976 Gaziantep doğumluyum.Lise Gaziantep Anadolu Lisesi Üniversite Dumlupınar Üniversitesi İşletme mezunuyum.2000 yılında iş hayatına atıldım.2003-2010 yılları arasında kendime ait sigorta acenteliğim de çalıştım.2010 yılından sigorta brokerlığı yapmaktayım.

-Gaziantep Galatasaray Taraftarlar Derneği ne zaman faaliyete geçti ?

19.05.2014 yılında kuruldu.19.05 tarihine dikkat çekmek isterim.35 kurucu üye ile kurduk.Kuruluş aşamasında tüzüğü Galatasaray spor kulübü gönderdi o tüzük doğrultusunda derneğimiz kurduk.bu arada kurulduğumuz sene 20.şampiyonluğumuzu kazanarak 4.yıldızımızı da taktık.ve şampiyonluk balosu düzenledik.

-Şu an derneğe kayıtlı kaç üyeniz bulunuyor?

98 üyemiz var.hedefimiz 2018 yılı sonunda 140 üyeye ulaşmak.bu arada kulübümüz her 3 ayda bir üye sayılarımızı isteyerek kontrol sağlıyor.Aslında bir şekilde denetleniyoruzda diyebiliriz.Üye başvurusu için internet istemizden başvuru yapılıyor.

önetim kurulu olarak değerlendirmeye alıp ona göre onay veriyoruz.İnce eleyip sık dokuyoruz.

-Derneğin üye profilini oluşturturken hangi kriterleri göz önüne alıyorsunuz?

Öncelikle kriterimiz Galatasaray a gönül vermiş olması  iyi günde değil kötü gündede takımının yanında olması en önemli önceliğimiz.Özellikle maç seyretmelere gelen istanbula maçlara giden taraftarlarımızı tercih ettiğimizi söyleyebiliriz.

-Gaziantep Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Kulüple ilişkilerinden bahsedebilir misiniz?

Kulubümüzle ilişkilerimiz en üst seviyede diyebiliriz.Galatasaray spor kulübünün resmi olarak tanıdığı türkiyedeki 15 dernekten birisiyiz.Geçen yıl mayıs ayında dernek yerimizin açılışını gerçekleştirdik.Kulübümüz yönetiminden 2.başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz açılışı yaptı.İlk defa GS TV’de ve kulübün resmi internet sitesinde bir taraftar derneğinin açılışı resmi olarak yayınlandı.Ayrıca özellikle derbi maçlarda dernek üyelerimiz için maç bileti temin edebiliyoruz.Her türlü karşılıklı yardımlaşma içerisindeyiz diyebilriz.

-Derneğin üye sayısı arttıkça daha geniş bir lokal yeri düşünüyor musunuz?

İlerleyen yıllarda diyebiliriz.çünkü lokal kolay bir iş değil.Tabiki ilerde ailelerimizin rahatça gelip yemek yeyip oturacakları çocukların oyun parkında oynayabileceği Galatasaray marşlarının çalındığı bir ortam oluşturmak en önemli hedeflerimizden biri.Yeri ve zamanı uygun olması koşulu ile.

-Bir sonraki dönem için başkanlığa tekrar aday olmayı düşünüyormusunuz?

Düşünmüyorum.Zaten tüzüğümüze göre 3 yılda bir seçim oluyor bizde.

Daha 2 senem var. artık genç arkadaşlardan bir tanesine görevimi devir ederim diye düşünüyorum.Bu iş sevda işi başkan olsan olmasanda zaten içindesin.Bu sevda da görev bitmez.Galatasaray sevgisi sürecek sonsuza dek.

-Dernek olarak üyelerinize ne tür etkinlikler düzenliyorsunuz ?

En önemli etkinliğimiz  esasında deplasman maçları ve derbi maçları.Şampiyonlar ligi maçlarını unutmamak lazım.Özellilkle derbi maçlardan önce istanbulda bir mekanda toplanıp yemeğimizi yeyip topluca maça geçiyoruz maç bitimi stadtan özel servislerle havalimanına geçiyoruz.kahvaltı organizasyonlarımız oluyor .şehir dışı gezileri ve akşam yemekleri düzenliyoruz.bir de en önemlisi Şampiyonluk balolarımız tabiki .

-Derneğin daha fazla Galatasaray gönüllüsü üyeye ulaşması için ne gibi çalışmalarda bulunuyorsunuz?

Gaziantepte çok fazla Galatasaray lı olduğu için sosyal medyayı ve internet sitemizi çok etkin kullanıyoruz diyebilirim.derneğimizde üyelerimizle birlikte Galatasaray maçını izliyoruz .üye olmayan giremediği için birlikte maç seyretmek isteyen Galatasaray sevdalılarını üye olmaya davet ediyoruz.Özellikle maç izlerken gerçekten birlikte izlemek çok keyifli bir ara sanki kendini staddaymış gibi hissediyorsun.beraber üzülüp beraber sevinebiliyorsun.

-Takımın sportif başarısıyla derneğin üye sayısı arasındaki ilişki nasıl yürüyor?

Siz ne yaparsanız yapın Takım başarılı olmazsa herşey boş.Bir maç yenildiğimiz zaman bile bir hafta  sonra maç seyretme sayımız düşüyor.Malesef bu türkiye nin sorunu Avrupa da  öyle değil ama.Avrupa da bir takım orta sıralarda 50.000 seyirci ortalaması ile oynayabiliyor.En çok üye alımını biz şampiyon olduğumuz sene yaptık.Galatasarayımız başarılı olursa herkes mutlu oluyor.